FALCO

bokomslag falco 250Terror på hemmaplan

Femte delen i Herkulesserien handlar om en personlig hämnd mot Zack – och ett terrordåd mot hela Stockholm.

En tonårsflicka utför ett kallblodigt terrordåd i Stockholms tunnelbana. Flera personer dör innan kriminalinspektör Zack Herry skjuter ihjäl henne. Sverige befinner sig i chock. Är flickan en ensam galning eller har hon agerat på högre order?

En polis anmäls försvunnen, och hittas kort därpå brutalt mördad. Hans senaste uppdrag var som hanterare till en infiltratör av en ökänd knarkliga. Nu kräver infiltratören, vars identitet är okänd även för polisen, Zack som ny hanterare.

Samtidigt som Zack kämpar med tilliten i sin kärleksrelation, dras han allt djupare in i utredningen. När bitarna slutligen faller på plats står tusentals liv på spel.

Falco är Mons Kallentofts och Anna Karolinas första gemensamma bok. Genom att spetsa det högaktuella kriminaldramat med personliga konsekvenser blir det en berättelse som berör – lika mycket som den skrämmer.

 

Här några utdrag från olika resensioner.

"Mitt första och bestående intryck av Falco är helgjuten spänning i världsklass. Kanske är det vinsten med att två skickliga författare samarbetar och kompletterar varandra. Ingenting lämnas åt slumpen. Varje händelse och detalj fyller en funktion, det är helt enkelt ett rasande skickligt hantverk. Författarduon lyckas fånga upp hela registret, från att slå an på våra känslor och vår empati till att skapa actionscener som ger hjärtklappning."

Johannas deckarhörna

”Väldigt spännande och bitvis mycket otäckt.”

Deckarhuset

"Falco är samskriven med Anna Karolina, och den nya duon verkar ha samarbetat minst lika bra som den tidigare. Falco smälter väl in och tidigare fans av serien lär inte bli besvikna. ... Falco har förmodligen seriens mest komplicerade intrig, det är väldigt många bollar i luften på en gång och tempot är högt. Boken är ett praktexempel på den nya typen av svensk polisthriller och den är en riktig bladvändare. ... Zack som centralgestalt fungerar dock utmärkt och trots hans många olika typer av relationer och lojaliteter är och förblir han den ensamme hårdkokte hjälten som ständigt hamnar i knipa och ställs inför nya utmaningar. ... Valet av Anna Karolina som skrivpartner är uppenbarligen lyckat och det är tydligt att de två inspirerar varandra att ta ut svängarna i intrigen."

Crimegarden

”Grundhandlingen i den här superspännande thrillern är högaktuell ... Så välskrivet och realistiskt att det gör ont.”

BTJ

”Mons Kallentoft och Anna Karolina är en perfekt duo som bjuder på den där spänningen som är typiskt för dem, fast i en fantastisk kombination. Mycket spännande, gripande och med extremt högt tempo. Korta och välskrivna kapitel samt bra beskrivna karaktärer och händelser. Helt omöjlig att lägga åt sidan och ibland tappar man andan helt av spänningen.”

Deckartips

"Boken är mycket spännande, och tyvärr väldigt aktuell, då den börjar med ett terrordåd. Den innehåller action, kärlek, droger, mord, blod, tortyr, sex, svek, och har ett otroligt högt tempo. Rekommenderar varmt boken, som i och för sig kan läsas fristående. Men jag tycker absolut att man ska läsa serien från början, och följa med i Zack Herrys privatliv, som är en stor del av böckerna, även om det är olika fall i dom fem böckerna. Betyg: 4,5 av 5."
Bim Kullin

”På ett rappt språk och med full action är det en riktig bladvändare.”

Epiloger

”Falco har precis allt en modern kriminalroman ska ha. Den är rapp, rå och helt oemotståndlig. Den har både karaktärerna, drivet och miljöerna. Handlingen är spunnen av aktuella ämnen som skapar en skakande och spännande historia. Man slängs direkt in i en actionfylld handling och sedan är man fast, till sista sidan är läst ... Det är en skickligt vävd intrig med överraskningar längst vägen och ett becksvart mörker. Ännu en gång står grova brott i rå miljö i fokus, tempot är högt och spänningen är intensiv. Ingenting censureras, det fula och det trasiga. Allt är som det är och det är direkt på, utan några krusiduller eller inlindningar. Ingenting lämnas heller åt slumpen, alla trådar knyts skickligt ihop och boken är otroligt välskriven. Falco är omöjlig att inte sträckläsa och kvalar in som en av de bästa i serien. Herkulesserien har fått en förnyad ton i språket och håller fortfarande extremt hög kvalité. Nu längtar jag redan e er nästa bok, för Falco är en fullträff!”

Olivias deckarhylla

”Falco är en smart, välskriven och underhållande deckare som bjuder på högaktuellt tema med många oväntade vändningar.”

Midnattsord

 

Finns att köpa på:

Adlibris