Administrera

Anna Karolina har arbetat som polis i 15 år och är känd för sina trovärdiga polisiära beskrivningar. 2014 debuterade hon med Stöld av babian, som nominerades till Crimetimes debutantpris och Stora Ljudbokspriset. Hennes böcker har översatts till ett flertal språk.

 

Bookmark Förlag

www.bookmarkforlag.se 

 

Nordin Agency 

www.nordinagency.se

 

 

Nyhet!

bokomslag falco 250

 

Sydsvenskan 7 oktober 2016

"Förlorat ansikte"

Recension av Stig Hansén

Hårdkokt i hög hastighet

”Amanda gjorde ett nytt försök.” Ja, Amanda Paller som är polis ger sig aldrig, och det förstärks i Anna Karolinas tredje bok om henne, ”Förlorat ansikte”.
Det finns som vanligt flera spår att följa: en polis som kommit ut från fängelset och nu måste skapa sig ett nytt liv, en kvinna som någon kastar syra på. Detta ramas in av mord, skottlossning, spanobjekt, narkotika, infiltration, fängelsetid, vänsterprassel, vapen som tas med hem från jobbet – och inte minst Amandas förhållande med brottslingen som hon har två barn med.
Det nästan hårdkokta språket är lättläst. Vägen är viktigare än målet. Tempot är högt. Bilderna är enkla, precis som nu när jag säger att inget är nytt under solen.
Men bilderna spränger så småningom ramarna när Malmöbon Anna Karolina, som själv varit polis, också strör in små trubbigheter som gör att muren mellan Amandas privatliv och arbetsliv rivs. Och hon knådar med lätt hand fram upptäckten av hur svårt det är att hitta något som man inte letar efter.

Läs originalartikel!