Administrera

Anna Karolina är född 1974. Hon har gått Författarskolan vid Lunds universitet och har arbetat som polis i Stockholm och Malmö sedan 2001.

 

Bookmark Förlag

www.bookmarkforlag.se

 

Mmm, den där känslan av att öppna en riktigt bra bok man börjat läsa. Det är inte mycket som kan slå den. Bookmark Förlag ger bara ut fem böcker i vår, men ...

 

 

Nordin Agency 

www.nordinagency.se

 

bokbild forlorat ansikte200

 

Sydsvenskan 7 oktober 2016

"Förlorat ansikte"

Recension av Stig Hansén

Hårdkokt i hög hastighet

”Amanda gjorde ett nytt försök.” Ja, Amanda Paller som är polis ger sig aldrig, och det förstärks i Anna Karolinas tredje bok om henne, ”Förlorat ansikte”.
Det finns som vanligt flera spår att följa: en polis som kommit ut från fängelset och nu måste skapa sig ett nytt liv, en kvinna som någon kastar syra på. Detta ramas in av mord, skottlossning, spanobjekt, narkotika, infiltration, fängelsetid, vänsterprassel, vapen som tas med hem från jobbet – och inte minst Amandas förhållande med brottslingen som hon har två barn med.
Det nästan hårdkokta språket är lättläst. Vägen är viktigare än målet. Tempot är högt. Bilderna är enkla, precis som nu när jag säger att inget är nytt under solen.
Men bilderna spränger så småningom ramarna när Malmöbon Anna Karolina, som själv varit polis, också strör in små trubbigheter som gör att muren mellan Amandas privatliv och arbetsliv rivs. Och hon knådar med lätt hand fram upptäckten av hur svårt det är att hitta något som man inte letar efter.

Läs originalartikel!

instagram