Administrera

Anna Karolina är född 1974. Hon har gått Författarskolan vid Lunds universitet och har arbetat som polis i Stockholm och Malmö sedan 2001.

 

Bookmark Förlag

www.bookmarkforlag.se

 

Mmm, den där känslan av att öppna en riktigt bra bok man börjat läsa. Det är inte mycket som kan slå den. Bookmark Förlag ger bara ut fem böcker i vår, men ...

 

 

Nordin Agency 

www.nordinagency.se

 

bokbild forlorat ansikte200

 

MARIESTADS-TIDNINGEN 2014-10-10

För dig som gillar Lapidus

Författare: C. Lundh

LÄST.

SPÄNNING. Efter att just läst Jens Lapidus senaste "Viprummet" tog jag mig an den här debutantens kriminalroman.

Och det som slog mig ganska omgående var att den senare andades mer hårdkokt Stockholmsmiljö än vad Lapidus själv åstadkommit på den här sidan "Snabba cash" (som utkom 2006).

Författaren Anna Karolina, 40, bor i Malmö och har arbetat som polis sedan 2001. Det märks onekligen att hon kan "busets" innovativa gatuslang och hon använder det rikligt för att krydda och ge färg åt Adnan och hans hel- och halvkriminella polare. Adnan är en skuldsatt brottsling som just muckat från kåken. Den cyniske och halvt galne kommissarien Magnus skyr inga som helst medel för att bekämpa brott och den tredje medspelaren i detta drama är den nyutbildade polisen Amanda. Amanda har förlorat sin syster i drogträsket och är beredd att ta vilka risker som helst för att finna den eller de som orsakade hennes död. Det är nästan så att man vägrar tro att detta är Anna Karolinas första bok. Hon har lyckats med att pricka det mesta rätt; dialogerna, miljöerna, personbeskrivningarna och - inte minst - thrillertempot gör " Stöld av babian" till en av årets mest spännande svenska debuter i genren.

Och titeln är hur cool som helst - kan erkänna att det var just den som initialt lockade mitt intresse när jag skulle kryssa i förlagskatalogen.

Läs originalartikel på Mariestads-Tidningens hemsida!

instagram