Administrera

Anna Karolina har arbetat som polis i 15 år och är känd för sina trovärdiga polisiära beskrivningar. 2014 debuterade hon med Stöld av babian, som nominerades till Crimetimes debutantpris och Stora Ljudbokspriset. Hennes böcker har översatts till ett flertal språk.

 

Bookmark Förlag

www.bookmarkforlag.se 

 

Nordin Agency 

www.nordinagency.se

 

 

Nyhet!

bokomslag falco 250

 

zellysbokblogg.blogspot.se 30 september 2014

Till en början tog det ett tag tills jag kom in i den här boken men efter ungefär 100 sidor släppte det och jag gillade den verkligen.


Detta är en bra debutroman. Det är en spännande historia och händelserna som utspelar sig skulle lika gärna kunna hända idag och vara aktuella även i dagens samhälle. Författaren skriver på ett språk som är aktuellt och modernt.

Jag gillade hur man fick följa alla tre huvudpersonerna, Adnan, Amanda och Magnus. Jag fick lite blandade känslor för Adnan, ibland tyckte jag synd om honom och ibland tyckte jag att han var en fullkomlig idiot som fortsatte på den kriminella banan.

 
Kriminalkommissarien Magnus var en riktigt douche, en karaktär som gjorde mig så himla förbannad, en riktigt mansgris som jag inte kunde ha någon medkänsla för.
 
Jag gillade Amanda, här har vi en tjej som är beredd att gå lång väg för att hämnas sin syster. Det är krut i henne och det är ingen kvinnlig polis som inte vågar stå upp för sig själv, det är verkligen krut i henne.

Jag läste en intervju med författaren där hon säger att det kommer en uppföljare och att hon planerar att skriva minst tre böcker i samma serie. Jag kan absolut tänka mig att läsa de kommande böckerna i denna serie.

Betyg: 3,5 av 5.

Läs originalartikeln på Zellys Bokblogg!