Anna Karolina har arbetat som polis i 15 år och är känd för sina trovärdiga polisiära beskrivningar. 2014 debuterade hon med Stöld av babian, som nominerades till Crimetimes debutantpris och Stora Ljudbokspriset. Hennes böcker har översatts till ett flertal språk.

 

Bookmark Förlag

www.bookmarkforlag.se 

 

 

Nyhet!

bokomslag falco 250

 

Nu finns Falco i bokhandelsdiskarna.

TERROR PÅ HEMMAPLAN
bokomslag falco 250Femte delen i Herkulesserien handlar om en personlig hämnd mot Zack – och ett terrordåd mot hela Stockholm.

En tonårsflicka utför ett kallblodigt terrordåd i Stockholms tunnelbana. Flera personer dör innan kriminalinspektör Zack Herry skjuter ihjäl henne. Sverige befinner sig i chock. Är flickan en ensam galning eller har hon agerat på högre order?

En polis anmäls försvunnen, och hittas kort därpå brutalt mördad. Hans senaste uppdrag var som hanterare till en infiltratör av en ökänd knarkliga. Nu kräver infiltratören, vars identitet är okänd även för polisen, Zack som ny hanterare.

Samtidigt som Zack kämpar med tilliten i sin kärleksrelation, dras han allt djupare in i utredningen. När bitarna slutligen faller på plats står tusentals liv på spel.

Falco är Mons Kallentofts och Anna Karolinas första gemensamma bok. Genom att spetsa det högaktuella kriminaldramat med personliga konsekvenser blir det en berättelse som berör – lika mycket som den skrämmer.

Falco publicerades den 11 juni 2018

Finns att köpa på Adlibris!

Ny bok kommer 15 november

bok sjusiffrigt 300EN SEN KVÄLL kidnappar Julia, Carla och Nikolina en ung miljardär. De är noggrant planerade, stenhårda och effektiva. Ingenting kan gå fel.

Men när lösensumman uteblir tvingas de till nya brott.

Allt kompliceras ytterligare när miljardären hamnar på sjukhuset där Julia är läkare. Hon faller handlöst för sin patient.

Under tiden arbetar sig polisen allt närmare kidnapparna, men har svårt att tro att det är kvinnor som ligger bakom de råa brotten.

I SJUSIFFRIGT ställs vänskapens lojalitet mot attraktionens kraft. Det är en hårdkokt polisthriller med gripande intrig och oväntade förvecklingar. Tre barndomsvänner som flyr från sitt förflutna – och rusar rakt mot en oförglömlig upplösning.

Finns att förbeställa på Adlibris!

Läs recension om Förlorat ansikte i nt.se

bokrecension ntNu börjar recensionerna om den nya boken, Förlorat ansikte, att droppa in. Här kan ni läsa vad Inger Dahlman skriver i Norrköpings Tidningar.

Läs recension!

Startskottet på "Förlorat ansikte" firades med releasefest.

anna magnus webbReleasen kombinerades med Magnus 40-årsfest. 

Det var högt till tak, både bokstavligt och bildlikt, med tal och upptåg i alla dess former under kvällen. God catering från Smörgåsbutiken/Wärldshuset, John Ericssons väg. 

Många passade på att få ett signerat exemplar av boken med sig hem.

Se bilder!

 

Mingla med författarna på Opus kontorshotell

litteraturrundan470

Öppet hus på Kyrkogatan 17 i Lund lördag 17 september kl. 12.00-17.00, Kl. 13.00-14.00 samt 15.00-16.00 pratar vi deckare, historiska romaner och seriemördare. Övrig tid bjuder vi på bubbel och signerar gärna våra böcker.

Du träffar:

Joakim Zander – som gjorde succé med kriminaldebuten Simmaren och la advokatyrket åt sidan. Med sin spännande uppväxt i bl.a. Syrien och Israel skriver han initierat om IS-rekryter och kriget mot terrorismen i den aktuella boken Orten.

Frida Skybäck – historieläraren som bjuder på spänning, romantik och mörka familjehemligheter i 1800-talets Lund. Aktuell med Polarnatt, den andra delen i den kritikerrosade serien om de tre systrarna Stiernfors samt den populära Författarpodden som utsetts till Sveriges bästa litteraturpodd i Dagens Nyheter .

Joakim Palmkvist – kriminalreportern som gängen kontaktar när kulor viner och sprängladdningar exploderar. Hör honom berätta om samtalen med seriemördaren Peter Mangs under arbetet med den aktuella boken Äventyr i Svenssonland.
Kyrkogatan 17, 222
Anna Karolina – f.d. polis som slog igenom med deckardebuten Stöld av babian. Hög spänningsfaktor och gediget polisarbete är återkommande kommentarer. Aktuell med Förlorat ansikte, den tredje delen i serien om polisen Amanda Paller och hennes komplicerade relation med värdetransportrånaren Adnan Nasimi.

Set Mattsson – sjuksköterskan som utbildade sig till journalist och som nu är kritikerrosad författare. Aktuell med sin fjärde roman Så länge min bror andas, en historisk thriller som utspelar sig under andra världskriget.

Andreas Norman - gjorde karriär inom UD, bland annat på säkerhetspolitiska enhetens terroristbekämpningsgrupp. 2013 utkom den politiska thrillern
En rasande eld och 2014 den dokumentära skildringen av tsunamikatastrofen 9,3 på Richterskalan.

Läs mer på http://www.litteraturrundan.se/ !

Anna Karolinas tredje bok kommer i höst

bokbild forlorat ansikte 30Den 5 september kommer äntligen den tredje boken i den hyllade serien om Amanda Paller vid Västerortspolisen. 

2015 års guldkorn

SvD har plockat ut guldkornen i utgivningen 2015. Står dig ingen åter - "Den här boken går inte att lägga ifrån sig." Magnus Persson, SvD.

Läs artikel

"Otroligt kul att så många ville ha en signerad bok!"

Läs Folkbladets artikel om Anna Karolinas boksignering på Viberga i Finspång

start signering viberga

Läs vad pressen i Östergötland skriver om Anna Karolina

logga ntse logga folkbladetse

Lyckad releasefest för "Står dig ingen åter"

releasefest2015

Många hade kommit för att fira utgivningen av Anna Karolinas andra bok, "Står dig ingen åter". Stämningen var på topp och sorlet var ibland så öronbedövande att det var svårt att höra vad bordsgrannen sa. Restaurang Kajutan i Limhamn bjöd på utsökt mat och servicen var suverän. Författar- och poliskollegor, lärare från författarskolan och vänner hade slutit upp för att dela glädjen över att den nya deckaren nu är ute på marknaden. Det gavs naturligtvis möjlighet att få med en signerad bok hem. Anna Karolina tog också chansen att tacka alla som på ett eller annat sätt hjälpt till i periferin med boken såsom researcharbete, ekonomi, marknadsföring, hemsida och barnpassning.

Se bilder!

Se när Anna Karolina intervjuas i SVT Gomorron

svtgomorron

Fantastisk första recension av "Står dig ingen åter"

QWINTESSA 17 AUGUSTI 2015

Serien om Sveriges coolaste polis höjer tempot

stardigingenater litenÄntligen! Deckarnas hårdkokta manliga poliser har fått en värdig utmanare. Amanda Paller följer sitt hjärta, gör upp med patriarkatet inom kåren, kör som en biltjuv och använder sitt skarpa intellekt för att skydda sin familj.

Anna Karolina "Står dig ingen åter” utspelar sig tre år efter ”Stöld av babian”. Den yttre ramen är kannibaldrogens härjningar i Stockholm. Blodet flyter, men det är spelet mellan henne och gangstern Adnan som det slår gnistor om.

De involveras allt djupare i den brutala juggemaffian. På varsin sida. Spänningen hålls vid liv hela vägen. När ska Adnan få reda på att han är far till Amandas tvillingar? Ska han överleva? Ska de få varandra?

Leif GW Persson har skildrat polisarbetet på ett autentiskt sätt och Jens Lapidus den grova brottsligheten med ett inifrånperspektiv utan att moralisera. Anna Karolina kombinerar detta, skruvar upp tempot och ger oss Sveriges coolaste polis.

Mycket i boken har också verklighetsbakgrund. Kannibaldrogen skördar sina offer. Anna Karolina har själv varit med om sextrakasserier inom Polisen som cheferna tagit lätt på. Nu har hon fått sin revansch.

Läs originalartikel på Qwintessas hemsida